Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι

Έχετε σκεφτεί τι θα φορέσετε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι?

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ήταν πάντα για την οικογένεια μας μια στιγμή κορύφωσης της χρονιάς που περνά. Είναι η στιγμή που όλη η οικογένεια κάθετε γύρο από το τζάκι, ξεκουράζετε και σκέφτεται τα γεγονότα της χρονιάς, κάνοντας σχέδια για το νέο έτος που έρχεται. Οι άνδρες της οικογένειας φορούν χαλαρά σακάκια ή ζακέτες, οπότε εδώ είναι ένας συνδυασμός που σκεφτόμαστε για το φετινό τραπέζι, ένα καφέ ψαροκόκαλο σακάκι με λευκό πουκάμισο, μια μπλε τουίντ γραβάτα, ένα μπλε μεταξωτό μαντήλι πέτου με Ελληνικά σχέδια και μια καρφίτσα πέτου σε χρώματα που να ταιριάζουν με τα χρώματα της γραβάτας και του μαντηλιού.

blue-silk-tweed-tie

Η αφοδράριστη γραβάτα ΚΥΔΟΣ με τις 8 πιέτες έχει φτιαχτεί εξολοκλήρου στο χέρι, χωρίς τη χρήση ραπτομηχανής, χρησιμοποιώντας την γνώση και την τεχνική του προ-πάππου μας. Το μετάξι αυτής της γραβάτας έχει μικρή ποσότητα μαλλιού, βισκόζης και λινού και έχει υφανθεί στο Κόμο και όπως πάντα συνηθίζουμε, έχουν δημιουργηθεί μόνον 33 γραβάτες από αυτό το σχέδιο και χρωματισμό.

blue-silk-ties

Στην πατρίδα μας έχουμε μεγάλη παράδοση στα κεντήματα, με τα σχέδια να διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, λόγο των παραδόσεων και της οικονομικής κατάστασης κάθε τόπου. Αυτό το συγκεκριμένο μαντήλι σακακιού, σχεδιάστηκε βασισμένο σε κεντήματα από το σεντούκι της οικογένειας μας. Τα σχέδια που προέρχονται από την Σκύρο, συμβολίζουν τη γονιμότητα (τσαλαπετεινός), το πέρασμα της ζωής (καράβι), την νεότητα, και οι άρχουσες οικογένειες του νησιού δημιουργούσαν τα δικά τους σχέδια που φυλαταν με προσοχή για να μην αντιγραφούν και φυσικά για να αντέξουν στον χρόνο καθώς θα περνούσαν από γενιά σε γενιά.blue silk pocket squareΧρησιμοποιώντας μετάξι από το Σουφλί, δημιουργήσαμε σε τρεις χρωματισμούς αυτά τα υπέροχα ανδρικά αξεσουάρ, τα οποία η κεντήστρες μας ολοκλήρωσαν δημιουργώντας στις άκρες τους αιτώ το χαρακτηριστικό φιτίλι.

Μπορείτε να τα δείτε όλα εδώ