Τι είναι οι Madder γραβάτες;

Η Madder γραβάτα είναι το must have αντρικό αξεσουάρ.

 

Φαινόμενο της σύγχρονης ανδρικής γκαρνταρόμπας αποτελούν οι Madder γραβάτες.

Θεωρούνται ως το απόλυτο φθινοπωρινό και χειμερινό αξεσουάρ κάθε καλοντυμένου άντρα.

gravates madder

 

 

Χαρακτηριστικά

Οι ήσυχες ματ αποχρώσεις κυριαρχούν στις Madder γραβάτες αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη μαλακή σαν κιμωλία αίσθηση που αφήνει σε κάθε άγγιγμα το αυθεντικό ύφασμα τους.

Μπορντό Γραβάτες MadderΤο ύφασμα

Η ονομασία Madder των γραβατών προέρχεται από το φυτό Madder γνωστό και ως Rubia tinctorum. Μία ειδική επεξεργασία στο φυτό επιτρέπει την δημιουργία της φυτικής βαφής που χρησιμοποιείται για να χρωματίσει τα υφάσματα των Madder γραβατών.

Η πιο δημοφιλής απόχρωση είναι το κόκκινο Madder χρώμα.

Άλλωστε από το 1500 π.Χ. η φυτική βαφή που παράγεται από το φυτό Rubia tinctorum χρησιμοποιούνταν σε Αίγυπτο και Ελλάδα. Δείγματα Madder υφασμάτων έχουν ανακαλυφθεί σε ελληνικούς και αιγυπτιακούς τάφους.

Ο 19ος αιώνας αποτελεί ορόσημο καθώς ανακαλύφθηκε ο παράγοντας χρωματισμού του φυτού, η Alizarin. Η ανακάλυψη της Alizarin οδήγησε στη χημική αναπαραγωγή του και την δημιουργία μιας ευρείας κλίμακας βαφής για την κλωστοϋφαντουργία.

Το συστατικό που είναι υπεύθυνο για την μοναδική σαν κιμωλία υφή του αυθεντικού Madder μεταξιού είναι η φυσική κόλλα από το φυτό της ακακίας (Gum Arabic) που ενώνει όλα τα χρώματα.

Διαδικασία

Η διαδικασία δημιουργίας ενός μεταξωτού υφάσματος βαμμένου με τη φυτική βαφή Madder ξεκινά με την αφαίρεση της φυσικής οργανικής κόλλας του μεταξιού. Στη συνέχεια το μεταξωτό ύφασμα βάφεται με την Madder βαφή. Η διαδικασία ολοκληρώνεται βυθίζοντας το ύφασμα σε ένα μείγμα, βασικό συστατικό του οποίου είναι η φυσική κόλλα Gum Arabic, προκειμένου να ενωθεί η βαφή με το μετάξι.

Madder γραβάτα

 

gravates madder

 

Αφή

Απαλή σαν πούδρα.

Όραση

Ήσυχα ματ χρώματα σε αποχρώσεις βαθύ κόκκινο και πράσινο, σοκολατί, ελαφρύ μπλε και κίτρινο.

Γεύση

Ένα εξαιρετικά νόστιμο και φίνο μπεφ Βourguignon.

Ακοή

Το θρόισμα των φθινοπωρινών φύλλων στο δρόμο για την δουλειά.

Όσφρηση

Το άρωμα ενός παλιού κελαριού που η θερμοκρασία είναι σταθερή στους 11 – 13 βαθμούς Κελσίου.

 

Η αφή ενισχύει την όραση, το άρωμα μετουσιώνεται σε ήχο και το ταξίδι συνεχίζεται για έναν ακόμη ΚΥΔΟΣ προορισμό.

Μείνετε συντονισμένοι….

 

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

 

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο care@kydos.gr