Τι είναι η καρό ύφανση Prince of Wales ή Prince de Gales

Τι είναι η καρό ύφανση Prince of Wales ή Prince de Gales

Δημιουργία

Η καρό ύφανση Prince of Wales ή Prince de Gales ή Glen plaid (καρό) είναι μια ύφανση Twill με διαφορετικά χρωματισμένο στημόνι και υφάδι. Δημιουργήθηκε το 19ο αιώνα από τη Νεοζηλανδή κόμισσα του Seafield της κοιλάδας του Glenurquhart  για να ντύνει το προσωπικό της, που ήταν υπεύθυνο για τα θηράματα του κτήματος της.

Το ύφασμα υφαίνονταν από το μαλλί των τοπικών προβάτων και οι χρωματισμοί του ήταν κυρίως το καφέ, το μπεζ και απαλοί τόνοι του πράσινου.

τι είναι το ύφασμα Prince of Wales

Βασιλικό αίμα

Η γενική άποψη είναι πως η ύφανση Prince of Wales έγινε γνωστή λόγο του Βασιλιά Έντουαρντ του 5ου που υιοθέτησε την ύφανση μετά από επισκέψεις του για κυνήγι στο κτήμα της κόμισσα του Seafield.

Κατά γενική ομολογία, η ύφανση Prince of Wales, έγινε ευρύτερα γνωστό από τον δάνδη Δούκα του Γουίντσορ (Εντουαρτ ο 7ος) ο οποίος προσέθεσε χρώμα στην καρό ύφανση Prince of Wales κάνοντας την πιο τολμηρή.  Αλλά και ο  πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, συνεχίζει την παράδοση της καρό ύφανσης Prince of Wales.

  τι ειναι το υφασμα Prince of Wales Δουκας του Γουίνσορ τι ειναι το υφασμα Prince of Wales Prince Charles

Ονομασία

Στον δούκα του Γουίντσορ πιστώνεται και η επονομασία του υφάσματος σε Prince of Wales ή Prince de Gales. Η σωστή ονομασία αυτής της κομψής ύφανσης είναι Glen plaid, δηλαδή το καρό του Glen, εκ του ονόματος της Σκωτσέζικης κοιλάδας Glenurquhart. Στην Ελλάδα οι πιο παλιές γενιές το ονομάζουν από τα Γαλλικά Prince de Gales.

τι ειναι το υφασμα Prince of Wales James Bond

Ηθοποιοί

Φυσικά ένας καλοντυμένος κατάσκοπος στην υπηρεσία της Α.Μ. της Βασίλισσας της Αγγλίας έπρεπε να φορέσει ένα κοστούμι Prince of Wales. Ο James Bond το έκανε στην ταινία “Από τη Ρωσία με Αγάπη”.

Από τα κοστούμια Prince of Wales που έκαναν εντύπωση ήταν και του προέδρου των ΗΠΑ Ronald Reagan. Στους πιο καλοντυμένους ηθοποιούς δε θα μπορούσαν να λείψουν οι Cary Grant και Steve McQueen

 τι ειναι το υφασμα Prince of Wales Cary Grant  τι ειναι το υφασμα Prince of Wales Steve McQueen

Διαβάστε για τις γραβάτες Madder σε αυτό το Άρθρο

 

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

 

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο care@kydos.gr