Γραβάτα στα μέτρα σου

Έχουν νούμερα οι γραβάτες;

 

Και βέβαια έχουν, όπως άλλωστε το κάθετι που αναδυκνύει την προσωπικότητά σας. Είτε πρόκειται για το κουστούμι είτε για το πούρο σας, επιλέγετε πάντα το  μέγεθος που ταιριάζει σε εσάς.

Γιατί να μην κάνετε το ίδιο και με την γραβάτα σας;

Στην παγκόσμια αγορά έχουν επικρατήσει οι στάνταρ διαστάσεις γραβατών στα 150 εκατοστά μήκος και 8 εκατοστά φάρδος. Οι λόγοι είναι εμπορικοί και πρακτικοί. Μειώνοντας το κόστος παραγωγής οι κατασκευαστές υιοθέτησαν και προώθησαν τις συγκεκριμένες διαστάσεις. Εξυπηρετώντας και “βολεύοντας” προσωρινά το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού που αναζητά άμεσα λύση για το γραφείο, την κοινωνική υποχρέωση ή τον γάμο του παγιώθηκαν χωρίς όμως να ταιριάζουν σε όλους.

Καμία γραβάτα δεν είναι τέλεια για κάθε άντρα.

Το αποτέλεσμα είναι να προσπαθεί ο κάθε άντρας να βολέψει τα 150 εκατοστά όμορφα, κομψά και ταιριαστά στο στέρνο του. Μία προσπάθεια δύσκολη που συνήθως καταλήγει να κρυφτεί πίσω από το μονίμως κουμπωμένο σακάκι κουστουμιού.

Γραβάτα στα μέτρα σου

Η γραβάτα αποτελεί ένα λειτουργικό όπλο στην φαρέτρα κάθε άνδρα. Είναι ικανή να ανεβάσει την ψυχολογία του, να αλλάξει τις οπτικές ισσοροποίες και να αναδείξει την παρουσία του στο χώρο. Αναμφίβολα αποτελεί έναυσμα πολλών συζητήσεων “Τι ωραία γραβάτα;“.

Μήκος

Το σωστό μήκος της γραβάτας εξαρτάται από τον τύπο σώματος και το ύψος του κυρίου. Είτε είστε αδύνατος μετρίου αναστήματος είτε ψηλός με φαρδύς ώμους, ο βασικός κανόνας όταν δένουμε μια γραβάτα είναι η μύτη της μπροστινής λεπίδας να ακουμπά ελάχιστα έως καθόλου την επάνω πλευρά της ζώνης. Ενώ η πίσω λεπίδα οφείλει να ισορροπεί άρτια, έχοντας την απαιτούμενη απόκλιση από την μπροστινή.

Φάρδος

Το φάρδος της γραβάτας είναι αντικείμενο συζητήσεων στον χώρο του αντρικού ντυσίματος. Ανάλογα με την εποχή, έχουν γίνει τάση οι φαρδιές γραβάτες της δεκαετίας του ’70  αλλά και οι πολύ λεπτές των 7 εκατοστών που είδαμε πρόσφατα να λανσάρονται στην παγκόσμια αγορά.

Το σωστό φάρδος της γραβάτας εξαρτάται από το μήκος της, τον σωματότυπο, το ύψος και το πέτο του σακακιού του κυρίου που πρόκειται να την φορέσει. Άλλωστε η γραβάτα, στο φαρδύτερο σημείο της, θα πρέπει να έχει το ίδιο πλάτος με το πέτο του σακακιού. Κυμαίνεται από 5 εως 12 εκατοστά και επηρεάζει μαζί με τον κόμπο την οπτική ισορροπία του αντρικού στέρνου.

Κόμπος

Ο κόμπος της γραβάτας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το μήκος και το φάρδος κατασκευή της. Ας πάρουμε για παράδειγμα μία γραβάτα του εμπορίου με 150 εκατοστά μήκος και 8 εκατοστά φάρδος. Προσπαθώντας να αντεπεξέλθει στις διαφορετικές περιστάσεις δίνει διαφορετικά αποτελέσματα στην τελική εικόνα του άντρα που την φορά.

Ψηλός και λεπτός κύριος

γραβάτες για ψηλούςΟ κόμπος που δίνει η γραβάτα του εμπορίου είναι αποκλειστικά λεπτός. Η πίσω λεπίδα αναγκαστικά ανεβαίνει πολύ ψηλά στο στέρνο προκειμένου η μπροστινή να ακουμπά ελάχιστα έως καθόλου την επάνω πλευρά της ζώνης. Παραβιάζοντας παράλληλα τον βασικό κανόνα, που θέλει τις δύο λεπίδες της γραβάτας να έχουν την απαιτούμενη απόκλιση, δημιουργεί ένα καθόλου άρτιο αποτέλεσμα.

Μετρίου αναστήματος και λεπτός κύριος

Γραβάτα στα μέτρα σουΟ κόμπος που δίνει η γραβάτα του εμπορίου είναι αποκλειστικά χοντρός. Η πίσω λεπίδα τείνει να κρύβεται στο παντελόνι ώστε να μην ξεχωρίζει από την μπροστινή που οφείλει να ακουμπά ελάχιστα έως καθόλου την επάνω πλευρά της ζώνης.

Ψηλός και εύσωμος

Γραβάτα στα μέτρα σουΟ κόμπος που δίνει η γραβάτα του εμπορίου είναι αποκλειστικά λεπτός, κάνοντάς τον να δείχνει λίγος και χαλώντας την οπτική ισορροπία της εμφάνισής του ψηλού και εύσωμου κυρίου που την φορά. Επίσης οι δύο λεπίδες της γραβάτας είναι αδύνατο να συνυπάρξουν τηρώντας τον βασικό κανόνα απόκλισης τους, μιας και η πίσω λεπίδα ανεβαίνει αναγκαστικά ψηλά στο στέρνο.

Μετρίου αναστήματος και εύσωμος

Γραβάτα στα μέτρα σουΟ κόμπος που δίνει η γραβάτα του εμπορίου είναι αποκλειστικά χοντρός. Η πίσω λεπίδα περισσεύει και ξεχωρίζει από την μπροστινή δημιουργώντας ένα πρόβλημα που επιζητά λύση. Μερικοί επιλέγουν να την κρύψουν στο παντελόνι, άλλοι στο πουκάμισο ενώ ορισμένοι να κρατήσουν το σακάκι τους κουμπωμένο. Όλες οι επιλογές είναι άβολες και σίγουρα καταναλώνουν χρόνο από τον χρόνο σας.

Η γραβάτα σου

Όταν μπορείς να έχεις την γραβάτα στα μέτρα σου, όπως άλλωστε το παντελόνι ή το πούρο σου, τότε σου δίνεται η δυνατότητα να απολαύσεις την επιλογή σου.

Διάλεξε το ύφασμα της, την κατασκευή της (7-διπλη, 3-διπλη, πανάλαφρη©), εάν θέλεις να έχει φόδρα ή όχι, να είναι tipped ή untipped, να έχει θηλιά και άλλες εξίσου σημαντικές επιλογές που είμαστε έτοιμοι να κουβεντιάσουμε μαζί σας.

Ο Οίκος ΚΥΔΟΣ, γνωρίζοντας τις ανάγκες του σύγχρονου καλοντυμένου άντρα, ράβει για εσάς την γραβάτα στα μέτρα σας. Ξεχωρίζοντας για την ποιότητα των υλικών και την 100% χειροποίητη κατασκευή των γραβατών του, σας δίνει την δυνατότητα να ξεχωρίσετε με την επιλογή σας.

Επενδύστε στην ποιότητα, την άνεση και την μοναδικότητα.

Στον οίκο ΚΥΔΟΣ, το χειροποίητο αποτελεί την επιτομή του στυλ, την ουσία της μοναδικότητας. Γνωρίζουμε την αξία της πραγματικής δεξιοτεχνίας, όπως εσείς γνωρίζετε την πραγματική ποιότητα.

Η σωστή γραβάτα είναι αδιαμφισβήτητα ένα κόσμημα για τους άνδρες που ξέρουν να απολαμβάνουν τα καλύτερα πράγματα στη ζωή κάνοντας  αισθητή την παρουσία τους.

Τα μέτρα σου

Εάν ξέρετε τις διαστάσεις της γραβάτας που ταιριάζει σε εσάς, μένει μόνο να διαλέξετε το σχέδιο, την κατασκευή και να αναφέρετε στο checkout  τις επιλογές σας.

Εάν πάλι δυσκολεύεστε, είμαστε στην διάθεσή σας για να βρούμε τις διαστάσεις που αναδεικνύουν τον σωματότυπό σας, την κατασκευή που ανταποκρίνεται στην περίσταση, το ύφασμα που ταιριάζει στο στυλ και το ταπεραμέντο σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε αυτό που πραγματικά θα εντυπωσιάσει εσάς και τους γύρω σας.

 

 

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

 

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο care@kydos.gr