Τι είναι η 7-διπλη γραβάτα;

Η 7-διπλη γραβάτα είναι αναμφίβολα η πιο κομψή γραβάτα που κατασκευάστηκε ποτέ.

 

Αποτελεί εκείνο το πολυτελές αντρικό αξεσουάρ που είχε χαθεί στο χρόνο λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανάγκης για μαζική παραγωγή ρούχων.

Μύθος & Πραγματικότητα
Μύθος

Ο μύθος αναφέρει ότι μια 7-διπλη γραβάτα φτιάχνεται από ένα και μόνο κομμάτι υφάσματος, διπλωμένο επτά φορές ώστε να μην χρειάζεται φόδρα.

Πραγματικότητα

Η πραγματικότητα είναι κοντά στο μύθο. Ένα μέτρο ειδικού σε ύφανση υφάσματος κόβεται σε δύο μέρη. Κάθε ένα μέρος στριφώνετε στο χέρι και μετά τα δύο μέρη ενώνονται πάλι στο χέρι με μια παραδοσιακή πολύ ανθεκτική ραφή.

Στη συνέχεια το μετάξι διπλώνεται επιδέξια δημιουργώντας την 4-διπλη, 6-διπλη, 7-διπλη, 8-διπλη ή 11-διπλη γραβάτα. Όλες οι στρώσεις του μεταξιού συγκρατούνται από μια αόρατη κλωστή που τις διαπερνά και έχει το ρόλο της ραχοκοκαλιάς στην γραβάτα.

“Δείτε την διαδικασία κατασκευής μιας 7-διπλης γραβάτας ΚΥΔΟΣ”

Γραβάτες εμπορίου vs 7-διπλες
Γραβάτα εμπορίου

Οι γραβάτες του εμπορίου κατασκευάζονται από φόδρα χαμηλής ποιότητας και μεγάλου πάχους προκειμένου να στηρίξουν τα αδύναμα υφάσματα που χρησιμοποιούν κατά γενική ομολογία. Έτσι επιτυγχάνεται το χαμηλό κόστος, η μαζική παραγωγή και τελικά οι χαμηλές τιμές τους.

 

7-διπλη γραβάτα

Οι 7-διπλες γραβάτες κατασκευάζονται από ειδικά ποιοτικά υφάσματα που προέρχονται από εξειδικευμένα εργοστάσια του κόσμου προσθέτοντας έτσι πολυτέλεια, κομψότητα και γοητεία σε κάθε άντρα που τις φορά.

Ένα τέτοιο εργοστάσιο κατασκευάζει τα υφάσματα μας στο Κόμο της Ιταλίας

Η λίμνη του Κόμο“Η Λίμνη του Κόμο από πρόσφατη επίσκεψη μας για το σχεδιασμό των υφασμάτων μας”

Τα εξειδικευμένα αυτά εργοστάσια χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα αργαλειούς που αγγίζουν ακόμα και τα 100 ηλικιακά έτη, όπως αυτός εδώ ο αργαλειός που φτιάχνει το ύφασμα garza που χρησιμοποιούμε στις γραβάτες Garza.

αργαλειός garza

“O αργαλειός που φτιάχνει το ύφασμα garza”

Η απουσία φόδρας

Η απουσία φόδρας σε μία 7-διπλη γραβάτα την καθιστά ελαφρύτερη δίνοντας την δυνατότητα να φορεθεί ευχάριστα και τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως αυτή η γραβάτα Garza, που βλέπετε εδώ ανοιγμένη, χωρίς φεστόνι.

7-διπλη γραβάτα“7-διπλη γραβάτα Garza,  με ανοιχτές πιέτες”

Είναι κάτι περισσότερο από μία απλή γραβάτα…

Οι 7-διπλες γραβάτες αποτελούν δημιούργημα χειροτεχνίας.

Δημιουργημένες εξολοκλήρου από έμπειρα χέρια χαρακτηρίζονται ως δείγμα τέχνης για ελάχιστους οίκους γραβατών παγκοσμίως που τις παράγουν, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο οίκος ΚΥΔΟΣ.

Οι γραβάτες ΚΥΔΟΣ είναι κατασκευασμένες από εξαιρετικής ποιότητας υφάσματα όπως η αέρινη Γκάρζα, το απαλό Μάντερ και το πολυτελές Ζακάρ μετάξι.

 

Η 7-διπλη γραβάτα είναι αδιαμφισβήτητα ένα κόσμημα για τους άνδρες που ξέρουν να απολαμβάνουν τα καλύτερα πράγματα στη ζωή.

 

Διαλέξτε την δική σας 7-διπλη γραβάτα εδώ.