ΚΥΔΟΣ & κ Τζούχο Ρέχακκα

Προς το τέλος του 2016 γνωρίσαμε τον κύριο Τζουχο Ρέχακκα, γνωστός από το blog του TheNordicFit. Συζητήσαμε σχετικά με τις Ελληνικές γραβάτες μας και τα μαντήλια κουστουμιού που φτιάχνουμε και αποφασίσαμε να γράψει την εμπειρία του φορώντας μια από τις δημιουργίες μας. Μετά από λίγο καιρό, έγραψε για εμάς τα ακόλουθα:

Ελληνικες γραβατες

“… Στην αρχή ήμουν λίγο διστακτικός καθώς οι γραβάτες του οίκου ΚΥΔΟΣ δεν ήταν το στυλ που φόραγα, αλλά ήταν ξεκάθαρα πολύ καλοφτιαγμένες και οι επιλογές που προσέφεραν σε μαντήλια σακακιού έδειχναν αρκετά δελεαστικές.

Τελικά αποφάσισα να δοκιμάσω μια λευκή υφαντή γραβάτα, χωρίς φόδρα σε κατασκευή 8 πιετών. Η ανατομία της γραβάτας ήταν ιδιαίτερα πολυτελής. Για μαντήλι σακακιού αποφάσισα να δοκιμάσω ένα λευκό λινό ποσέτ που είχε τις πλευρές του γυρισμένες στο χέρι και το μονόγραμμα μου επίσης κεντημένο στο χέρι.

Προς το τέλος του 2016 γνωρίσαμε τον κύριο Τζουχο Ρέχακκα, γνωστός από το blog του TheNordicFit. Συζητήσαμε σχετικά με τις Ελληνικές γραβάτες μας και τα μαντήλια κουστουμιού που φτιάχνουμε και αποφασίσαμε να γράψει την εμπειρία του φορώντας μια από τις δημιουργίες μας. Μετά από λίγο καιρό, έγραψε για εμάς τα ακόλουθα: “... Στην αρχή ήμουν λίγο διστακτικός καθώς οι γραβάτες του οίκου ΚΥΔΟΣ δεν ήταν το στυλ που φόραγα, αλλά ήταν ξεκάθαρα πολύ καλοφτιαγμένες και οι επιλογές που προσέφεραν σε μαντήλια σακακιού έδειχναν αρκετά δελεαστικές. Τελικά αποφάσισα να δοκιμάσω μια λευκή υφαντή γραβάτα, χωρίς φόδρα σε κατασκευή 8 πιετών. Η ανατομία της γραβάτας ήταν ιδιαίτερα πολυτελής. Για μαντήλι σακακιού αποφάσισα να δοκιμάσω ένα λευκό λινό ποσέτ που είχε τις πλευρές του γυρισμένες στο χέρι και το μονόγραμμα μου επίσης κεντημένο στο χέρι. Η γραβάτα είναι περιορισμένης παραγωγής και είναι η μια από μόλις 33 που έχουν φτιαχτεί. Στα μαντήλια κουστουμιού παρέχονται περισσότερες επιλογές καθώς προσφέρονται σε διάφορα υλικά, χρώματα και κεντήματα. Μου άρεσε ιδιαιτέρως το λινό μαντήλι, παρόλο που ξέρω πως οι φίλοι μου θα διάλεγαν τη βαμβακερή του έκδοση. Η γραβάτα είναι πολύ ελαφριά σε βάρος για γραβάτα με 8 πιέτες, βεβαία όπως προείπα δεν έχει φόδρα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στη γραβάτα να κάνει ενδιαφέρον κόμπους, οπότε να περιμένετε διπλά και τριπλά “δάκρυα” στον κόμπο σας, παρά ένα απλό μονό “δάκρυ” στο κέντρο. Η επιλογή του υφάσματος και το μοντέλο που διάλεξα ήταν από τα κλασσικά σχέδια του οίκου ΚΥΔΟΣ και λίγο διαφορετική από ότι συνήθως διαλέγω. Στα 9 εκατοστά φάρδος στο πιο φαρδύ σημείο της γραβάτας, δεν είναι “μοδάτη” αλλά κλασσική και πολύ καλή για ιδιαίτερες στιγμές (π.χ. γραβάτα γάμου). Μάλιστα σκέπτομαι πως αυτή η γραβάτα θα αντικαταστήσει επάξια μια γραβάτα γκρέναντάιν (grenantine = αραιής ύφανσης) ή μια καλοκαιρινή μονόχρωμη γραβάτα. Προσωπικά σκοπεύω με χαρά να συνδυάσω αυτή τη γραβάτα με ένα σκούρο καφέ κοστούμι είτε με ένα λινό μπλε σακάκι με κλασσικό κόψιμο. Η τιμή αυτής της γραβάτας στα €170 αρχικά δεν ακούγεται φτηνή, αλλά το επίπεδο κατασκευής, τα υλικά και η λεπτομέρειες είναι όλα εκεί και δικαιολογούν και το τελευταίο ευρώ. Κ

γαμπριάτικη γραβάτα

Η γραβάτα είναι περιορισμένης παραγωγής και είναι η μια από μόλις 33 που έχουν φτιαχτεί. Στα μαντήλια κουστουμιού παρέχονται περισσότερες επιλογές καθώς προσφέρονται σε διάφορα υλικά, χρώματα και κεντήματα. Μου άρεσε ιδιαιτέρως το λινό μαντήλι, παρόλο που ξέρω πως οι φίλοι μου θα διάλεγαν τη βαμβακερή του έκδοση.

Η γραβάτα είναι πολύ ελαφριά σε βάρος για γραβάτα με 8 πιέτες, βεβαία όπως προείπα δεν έχει φόδρα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στη γραβάτα να κάνει ενδιαφέρον κόμπους, οπότε να περιμένετε διπλά και τριπλά “δάκρυα” στον κόμπο σας, παρά ένα απλό μονό “δάκρυ” στο κέντρο. Η επιλογή του υφάσματος και το μοντέλο που διάλεξα ήταν από τα κλασσικά σχέδια του οίκου ΚΥΔΟΣ και λίγο διαφορετική από ότι συνήθως διαλέγω. Στα 9 εκατοστά φάρδος στο πιο φαρδύ σημείο της γραβάτας, δεν είναι “μοδάτη” αλλά κλασσική και πολύ καλή για ιδιαίτερες στιγμές (π.χ. γραβάτα γάμου). Μάλιστα σκέπτομαι πως αυτή η γραβάτα θα αντικαταστήσει επάξια μια γραβάτα γκρέναντάιν (grenantine = αραιής ύφανσης) ή μια καλοκαιρινή μονόχρωμη γραβάτα. Προσωπικά σκοπεύω με χαρά να συνδυάσω αυτή τη γραβάτα με ένα σκούρο καφέ κοστούμι είτε με ένα λινό μπλε σακάκι με κλασσικό κόψιμο. Η τιμή αυτής της γραβάτας στα €170 αρχικά δεν ακούγεται φτηνή, αλλά το επίπεδο κατασκευής, τα υλικά και η λεπτομέρειες είναι όλα εκεί και δικαιολογούν και το τελευταίο ευρώ.

μαντήλια κουστουμιού

μαντήλια κουστουμιού

Το μαντήλι κουστουμιού έχει ήδη πρωταγωνιστήσει σε αρκετές φωτογραφίες μου στο instagram και στο blog μου. Ήξερα πως θα μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που το αντίκρισα στην ιστοσελίδα του οίκου ΚΥΔΟΣ www.kydos.gr , παρόλα αυτά πρέπει να ομολογήσω πως δεν είχα συνυδιτοποιησει πόσο πραγματικά θα μου άρεσε. Από τότε που το έλαβα έχει αντικαταστήσει τα λίνα μου ποσέτ και λατρεύω απόλυτα τη χειροποίητη δουλειά στα γυρίσματα του. Το μονόγραμμα μου είναι πανέμορφο και επίσης κεντημένο στο χέρι και αυτό σίγουρα προσδίδει μια ιδιαίτερη πινελιά στο μαντηλάκι μου. Για πιο ιδιαίτερο στύλ υπάρχουν περισσότεροι χρωματισμοί και φινιρίσματα αλλά προσωπικά έχω κωλύσει με αυτό το υπέροχο κατάλευκο μαντήλι σακακιού. Εν κατά κλείδι, λατρεύω όλη την εικόνα και την λεπτοδουλειά που έχει γίνει στο λινό μου μαντηλάκι και σας το συνιστώ εφόσον θα θέλατε να προσθέσετε μια σχεδόν αόρατη βιντάζ αύρα στο ντύσιμο σας. Στα €85 κι εδώ δεν είναι φτηνό αλλά δικαιολογεί αυτό που παίρνεις για τα λεφτά σου …”

 

Κ