Ιδιωτικότητα & Προστασία Δεδομένων

Ο σεβασμός των προσωπικών σας δεδομένων και η προστασία του απορρήτου αυτών των δεδομένων αποτελεί βασικό μέλημα μας και εναρμονιζομαστε με τους κανόνες διαφάνειας και όλους τους σχετικούς κανόνες και τις υποχρεώσεις που επιβάλλει το νέο GDPR.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Η ακόλουθη πολιτική απορρήτου αντικατοπτρίζει την πολιτική στην εταιρεία με την εμπορική ονομασία «ΚΥΔΟΣ». Οι παραπομπές στην πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής στο «ΚΥΔΟΣ», «εμείς», «μας», σημαίνει την παραπάνω εταιρεία που είναι καταχωρημένη στην Ελλάδα, όπως προαναφέρθηκε στο τμήμα «γενικοί όροι». Ελέγχουμε τους τρόπους συλλογής των προσωπικών σας δεδομένων και τους σκοπούς για τους οποίους χρησιμοποιούνται από την εταιρεία μας, γνωρίζοντας ότι τα προσωπικά σας δεδομένα είναι πολύτιμα, ώστε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα προστατεύσουμε και να σας επιτρέψουμε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα νόμιμα δικαιώματά σας .

Η πολιτική μας ρυθμίζει τα στοιχεία τόσο του επισκέπτη της ιστοσελίδας μας όσο και του ηλεκτρονικού μας καταστήματος και αφορά τη διαδικασία των προσωπικών σας δεδομένων. Αν κάποιος δεν συμφωνεί με τέτοιες πολιτικές, είναι ελεύθερος να εγκαταλείψει είτε την ιστοσελίδα μας είτε το ηλεκτρονικό κατάστημα.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας: www.kydos.gr ή εγγραφείτε στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας ή εγγραφείτε σε εκδηλώσεις μέσω συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ή offline μορφών, μπορείτε να μας δώσετε προσωπικά δεδομένα όπως το όνομα, τη διεύθυνση, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και τον αριθμό τηλεφώνου και τη γλώσσα.

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορείτε να παρέχετε για να εγγραφείτε στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή για να εγγραφείτε μέσω ηλεκτρονικών εντύπων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σας στείλει πληροφορίες, να απαντήσετε σε ερωτήσεις, να σας προσκαλέσουμε σε διάφορες εκδηλώσεις, να σας ενημερώσει για ειδικές ενέργειες της εταιρείας μας ή να σας στείλουμε  νέα προϊόντα μας και σχετικές ειδήσεις για μας . Επιπλέον, η δραστηριότητα του επισκέπτη παρακολουθείται χρησιμοποιώντας το Google Analytics. Το Google Analytics υπόκειται στην πολιτική απορρήτου της Google, Inc., την οποία μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Google. Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας μας για εσάς τους επισκέπτες μας και δεν περιλαμβάνουν προσωπικά αναγνωρίσιμα στοιχεία όπως όνομα, στοιχεία επικοινωνίας ή αριθμούς πιστωτικών καρτών. Μπορείτε να αποσύρετε τη συναίνεσή σας ανά πάσα στιγμή ή να ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων σας οποιαδήποτε στιγμή στέλνοντάς μας την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: care@kydos.gr

Τα αρχεία καταγραφής διακομιστών Web διατηρούνται σε προσωρινή βάση και στη συνέχεια διαγράφονται από τα συστήματά μας.

Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε συναλλαγή μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος «ΚΥΔΟΣ» και να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε παραγγελία των προϊόντων της εταιρείας, θα σας ζητηθεί να δώσετε ορισμένα προσωπικά δεδομένα που είναι απαραίτητα για μια τέτοια συναλλαγή, το ονοματεπώνυμο και το επώνυμό σας, τη διεύθυνση την παράδοσης των προϊόντων, τον αριθμό τηλεφώνου σας (όποιο αριθμό τηλεφώνου καθορίζετε), τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και σε περίπτωση που επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα ως μέθοδο πληρωμής, θα σας ζητηθεί να δώσετε τον αριθμό της κάρτας, την ημερομηνία λήξης της και τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας της κάρτας σας. Αν μας ζητήσετε επίσης να εκδώσουμε τιμολόγιο, ίσως σας ζητηθεί να δώσετε και τον φορολογικό σας αριθμό. Αν δεν μας δώσετε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε, ενδέχεται να μην μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την παραγγελία σας.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι ζητάμε τα ελάχιστα στοιχεία που απαιτούνται για τη συναλλαγή. Με τη χρήση της ιστοσελίδας παρέχετε τη ρητή συγκατάθεσή σας στην εταιρεία «ΚΥΔΟΣ» για να επεξεργαστείτε τα σχετικά προσωπικά δεδομένα προκειμένου να εκπληρώσετε την παραγγελία και δηλώνετε ότι όλες οι πληροφορίες που δίνονται είναι αληθείς και ακριβείς.

Ο τρόπος που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα

Αυτά τα δεδομένα φυλάσσονται στα αρχεία μας εφόσον η συναλλαγή βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής και τη χρονική περίοδο που απαιτείται νομικά για τυχόν επανεξέταση ή επιστροφή των αγαθών, τα δεδομένα σας φυλάσσονται με ασφάλεια αποθηκευμένα μετά τη διαδικασία «ψευδωνύμου»

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ

Η εταιρεία μας μπορεί να επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα για την τήρηση αρχείων των συμφερόντων σας και να σας ενημερώσει για τις προσφορές, τις πωλήσεις και τις σχετικές με τις δραστηριότητες μας, ειδήσεις. Μπορούμε επίσης να τα χρησιμοποιήσουμε για να εξατομικεύσουμε την εμπειρία των χρηστών και να μας επιτρέψουν να σας παραδώσουμε το είδος του περιεχομένου και των προϊόντων που σας ενδιαφέρουν ή να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας για να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα ή για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα στα αιτήματα εξυπηρέτησης πελατών ή για να διαχειριστούμε ένα διαγωνισμό, προώθηση, έρευνα ή άλλη λειτουργία του ιστότοπου μας ή για να επεξεργαστούμε γρήγορα τις συναλλαγές σας ή για να σας σταλούν περιοδικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με την παραγγελία σας ή άλλα προϊόντα και υπηρεσίες.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΠΡΟΣΒΑΣΗ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Όσον αφορά τα προσωπικά σας δεδομένα, διατηρείτε, μεταξύ άλλων, τα δικαιώματα ενημέρωσης, πρόσβασης, εξαίρεσης και διαγραφής («δικαίωμα να λησμονούμε»), όπως ορίζεται ειδικά στα άρθρα 13-22 του Κανονισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα Προσωπικά σας Δεδομένα που διατηρούμε σε βάσεις δεδομένων για να τροποποιήσουμε, να διορθώσουμε ή να ενημερώσουμε αυτά τα δεδομένα, ακόμα και να αντιταχθούμε – ανά πάσα στιγμή και για οποιονδήποτε λόγο – στην επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων που σχετίζονται με εσάς, καθώς και να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας όσον αφορά την επεξεργασία τους ή να ζητήσετε τη διαγραφή τους από τα αρχεία της Εταιρείας. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα βήματα που θα εμφανίζονται κάθε φορά στο μήνυμα που λαμβάνετε μέσω του σχετικού μέσου επικοινωνίας (όπως μηνύματα e-mail ή SMS).

Εάν επιθυμείτε να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας από ολόκληρο το ενημερωτικό μας δελτίο και τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των Προσωπικών σας Δεδομένων για διαφημιστικά προϊόντα ή / και υπηρεσίες, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής «) όπως υποδεικνύεται στα μηνύματα που έχετε λάβει. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μέσω e-mail care@kydos.gr ή τηλεφωνικά. Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να χρειαστεί να ζητήσετε από εσάς να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας προτού προχωρήσετε στο αίτημά σας.

Μπορείτε επίσης ανά πάσα στιγμή να ζητήσετε τη διαγραφή των Προσωπικών σας Δεδομένων που διατηρούνται στα αρχεία μας, επικοινωνώντας με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μέσω e-mail care@kydos.gr ή τηλεφωνικά. Θα απαντήσουμε εντός τριάντα (30) εργάσιμων ημερών από την παραλαβή του αιτήματός σας. Εάν δεν απαντήσουμε ή η απάντησή μας δεν θεωρείται ικανοποιητική, έχετε το δικαίωμα να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων και να ζητήσετε να εξετάσετε την απάντησή μας ή την παράλειψη της δράσης μας.

Σε περίπτωση αίτησης διαγραφής από εσάς:

(α) Θα σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε και να διαθέτουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα (εκτός εάν απαιτείται διαφορετικά ή απαιτείται από το νόμο).

(β) Θα διαγράψουμε όλα τα Προσωπικά σας Δεδομένα από τις βάσεις δεδομένων μας εκτός από αυτά που περιέχονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλληλογραφία ή άλλα έγγραφα που μπορούμε να διατηρήσουμε για να μπορέσουμε να αποδείξουμε τους όρους της συμβατικής μας σχέσης με εσάς ή όπως άλλως παρέχεται από ισχύουσα νομοθεσία.

(γ) Λαμβάνοντας υπόψη την διαθέσιμη τεχνολογία και το κόστος υλοποίησης, θα λάβουμε εύλογα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να ενημερώσουμε άλλους επεξεργαστές δεδομένων που επεξεργάζονται για λογαριασμό μας τα Προσωπικά σας Δεδομένα, όπως προαναφέρθηκε, ότι έχετε ζητήσει τη διαγραφή από αυτά ( η επεξεργασία των εκτελεστών) οποιωνδήποτε συνδέσεων με τέτοια δεδομένα ή αντίγραφα ή αναπαραγωγές τέτοιων προσωπικών δεδομένων.

Λάβετε υπόψη ότι ίσως χρειαστεί να σας ζητήσουμε να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας προτού προχωρήσετε στο παραπάνω αίτημα σας.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ

Δεσμευόμαστε να λάβουμε τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη επεξεργασία και από τυχαία απώλεια, καταστροφή ή βλάβη σε προσωπικά δεδομένα. Τα προσωπικά σας δεδομένα, μετά την ολοκλήρωση της αγοράς οποιουδήποτε αγαθού, διαβιβάζονται με ασφάλεια στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση υψηλής ποιότητας.

Οι πληροφορίες που μας παρέχετε θα γίνονται στα συστήματά μας, τα οποία βρίσκονται στις εγκαταστάσεις μας ή σε αυτά ενός τρίτου που έχει οριστεί. Μπορούμε επίσης να επιτρέψουμε την πρόσβαση στις πληροφορίες σας από άλλα τρίτα μέρη που ενεργούν για εμάς για τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου ή για άλλους σκοπούς που έχετε εγκρίνει εσείς.

Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα χρειαζόμαστε, προκειμένου να εκπληρώσουμε τους σκοπούς που καθορίζονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου ή για να συμμορφωθούμε με το νόμο.

Η εταιρεία μας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέτρα και προφυλάξεις για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την κατάλληλη χρήση των δεδομένων σας. Ωστόσο, κανένα τεχνικό μέτρο ηλεκτρονικής αποθήκευσης δεν είναι 100% ασφαλές.

Η εταιρεία μας επεξεργάζεται τα παραπάνω δεδομένα σύμφωνα με το GDPR (EU 2016/679) και τη σχετική εθνική και κοινοτική νομοθεσία (π.χ. Νόμο 2472/1997).

Τα προσωπικά σας δεδομένα πρέπει να γνωστοποιούνται στη σχετική τράπεζα (δηλ. Τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας) και θα σβήνονται από τη βάση δεδομένων μας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, εξασφαλίζοντας έτσι υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

Η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει αυτήν την πολιτική, εάν είναι απαραίτητο, προκειμένου να συμμορφωθεί με τη σχετική νομοθεσία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Εάν υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με αυτήν την πολιτική απορρήτου, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που ορίζονται στην παρούσα πολιτική.