Δεξιοτεχνία

Ο οίκος Κύδος δημιουργεί 100% χειροποίητες ελληνικές γραβάτες. Κάθε γραβάτα είναι αριθμημένη και συλλεκτική καθώς αποτελεί την μία από τις μόλις 33 που δημιουργούνται για εσάς. Η εμπειρία κατασκευής τους, εδώ και έναν αιώνα, σε συνδυασμό με τα αρίστης ποιότητας μεταξωτά υφάσματα από Ιταλία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο καθιστούν τη γραβάτα ΚΥΔΟΣ ένα μικρό θησαυρό για εμάς που την φτιάχνουμε αλλά και για εσάς που την φοράτε.

Η διαδικασία δημιουργίας μιας χειροποίητης γραβάτας KΥΔΟΣ διαρκεί 4 ώρες. Η ραπτομηχανή δεν έχει καμία θέση στην κατασκευή μιας συλλεκτικής γραβάτας του Οίκου Κύδος. Τα μόνα εργαλεία που έρχονται σε επαφή με το ύφασμα είναι οι βελόνες και το ψαλίδι του ράφτη μας. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η διατήρηση της φυσικής ελαστικότητας του υφάσματος, το τέλειο λεπιδωτό σχήμα, η αυθεντικότητα και η  πιστοποιημένη ποιότητα της γραβάτας σας.

Ο Οίκος Κύδος προσφέρει κατά αποκλειστικότητα στους πελάτες του την Ελαφριά και Πανάλαφρη κατασκευή γραβάτας.

Η Ελαφριά γραβάτα House of Kydos είναι από 44 έως 65 μόλις γραμμάρια. Αποτελείται από οκτώ άρτια ισορροπημένες πτυχώσεις και κατασκευάζεται χωρίς φόδρα, όπως όλες οι γραβάτες του Οίκου Κύδος.

μαύρη μεταξωτή γραβάτα

Ελαφριά

 

Η Πανάλαφρη γραβάτα House of Kydos είναι από 30 έως 35 μόλις γραμμάρια. Αποτελείται από τέσσερις άρτια ισορροπημένες πτυχώσεις και κατασκευάζεται χωρίς φόδρα, όπως όλες οι γραβάτες του Οίκου Κύδος. Είναι ιδανική για το καλοκαίρι.

Ελληνικές γραβάτες

Πανάλαφρη

 

Μαντήλια Κουστουμιού

Για τη δημιουργία ενός 100% χειροποίητου μαντηλιού πέτου του Οίκου ΚΥΔΟΣ αφιερώνονται δύο ώρες προσεκτικής εργασίας από την κάθε κεντήστρα του Οίκου. Η κοπή του υφάσματος απαιτεί ακρίβεια ενώ το γύρισμα και το κέντημα των μαντηλιών θέλει τέχνη και υπομονή ώστε να επιτευχθεί το πολυτελές τελείωμα τους. Τα υφάσματα που επιλέγονται είναι Αιγυπτιακό βαμβάκι και Γαλλικό λινό.

Κάθε βαμβακερό ή λινό μαντήλι πέτου μπορεί να εξατομικευτεί με το μονόγραμμα σας πάντα κεντημένο στο χέρι.

Δείτε τη συλλογή μας εδώ.