Μεταξωτό ποσέτ εμπνευσμένο από την σκυριανή παράδοση

 

Μία ιδέα γοητευτική που βάζει την δική της πινελιά στην αποτύπωση της ελληνικής παράδοσης κατά την σύγχρονη πραγματικότητα.

Η ποσέτ, το μαντήλι για το πέτο του σακακιού δηλαδή, με σχέδια από την σκυριανή παράδοση αποτέλεσε πρόκληση για τον οίκο ΚΥΔΟΣ.

 

μαντήλια σακακιού

 

Ανασκαλεύοντας το σεντούκι του παρελθόντος, τα σχέδια της ποσέτ αποτελούν πρωτότυπα δείγματα οικογενειακής αποκλειστικότητας που διαφυλάχθηκαν με μυστικότητα για να μην αντιγραφούν και να διασωθούν στην έλευση των αιώνων.

Η Σκύρος, το μικρό νησί καταμεσής του Αιγαίου, διακρίνεται για την λαϊκή του χειροτεχνία. Τα σκυριανά κεντήματα, ξεχωριστά και μοναδικά για κάθε οικογένεια χαρακτηρίζονται από κομψότητα και γούστο. Δείγματα θαυμασμού στο πέρασμα των αιώνων.

Στις παραστάσεις των σκυριανών ποσέτ ΚΥΔΟΣ, ο τσαλαπετεινός συμβολίζει την γονιμότητα, το καράβι το αέναο πέρασμα της ζωής και τα λουλούδια την ομορφιά της νεότητας.

ποσέτ

Ο ανεξερεύνητος πλούτος της λαογραφίας μας, αποτέλεσε το έναυσμα για μία πινελιά χρώματος, στυλ και κομψότητας στο πέτο του σύγχρονου άντρα.

Με τον αέρα και την αυτοπεποίθηση του Έλληνα που ξέρει από που κρατάει η σκούφια του… και το μαντήλι του, σχεδιάσαμε τη σειρά σκυριανών ποσέτ σε τρεις όμορφες χρωματικές επιλογές. Το βαθύ μπλε της θάλασσας, το πράσινο της ελληνικής φύσης και το πορφυρό χρώμα του κρασιού των ελληνικών αμπελώνων, συνθέτουν την συλλογή μεταξωτών ποσέτ ΚΥΔΟΣ.

 

ποσέτ

 

Το φινίρισμα δίνει έμφαση στην λεπτομέρεια και γίνεται από τα επιδέξια δάχτυλα του ράπτη μας. Ένα άρτιο “φυτιλάκι” κοσμεί περιμετρικά την ποσέτ και την κάνει να ξεχωρίζει για την 100% χειροποίητη κατασκευή της.

ποσέτ

Το ελληνικό, απαλό και ελαφρύ μετάξι από το Σουφλί επιτρέπουν στην σκυριανή ποσέτ να ξεχωρίσει στο πέτο σας σαν ένα στητό λουλούδι που δεν μαραίνεται και δίνει την επιβεβαίωση στυλ στην τελευταία ματιά στον καθρέπτη βγαίνοντας από την πόρτα.

ποσέτ

Για τον Οίκο ΚΥΔΟΣ το χειροποίητο αποτελεί την επιτομή του στυλ, την ουσία της μοναδικότητας. Γνωρίζουμε την αξία της πραγματικής δεξιοτεχνίας, όπως εσείς αναγνωρίζετε και επενδύετε στην πραγματική ποιότητα. Το έμπειρο, αβίαστο και προσεκτικό χέρι του ράπτη μας, αφήνει πάντα το ξεχωριστό σημάδι του στις δημιουργίες του Οίκου ΚΥΔΟΣ.

 

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

 

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο care@kydos.gr